Желите да знате где су вам пријатељи, деца или родитељи без коришћења сервера?

Апликацију можете инсталирати одавде.

   

Ово је тип ГПС ка СМС апликације. Намењена једноставном и брзом утврђивању локације мобилног телефона особе која вас занима као што су пријатељи, деца, родитељи и сл.

За њено коришћење није потребно да се региструјете ни на једном серверу, нити је потребно додатно плаћати за услуге праћења.

Врло једноставно за коришћење са ниским трошковима – по цени СМС поруке.

Подаци о локацијама се не размењују са трећим лицима, ни преко сервера нити на било који други начин. У размену података су укључени само мобилни телефони особе која тражи локацију и особе чија се локација тражи и то под условом да га она жели поделити.

Да би апликација успешно радила неопходно је да мобилни телефон са ког се тражи локација и телефон чија се локација тражи имају инсталирану ову апликацију. Такође је неопходно да сервис за одређивање локације на мобилном уређају буде укључен, бар на оном чија се локација тражи.

НАПОМЕНА: да би уређај дао прецизну локацију мора бити исправан и пожељно је да одређивање локације буде ВИСОКА ПРЕЦИЗНОСТ – ово неће проузроковати већу потрошњу батерије јер се одређивање локације ради само пар секунди од момента када пристигне захтев.

Уколико у тренутку одговора на захтев уређај нема приступ исправној локацији, послаће последњу коју је имао исправну са временом када је добијена од сервиса за одређивање локације.

Основна појашњења WAY апликације:

  • апликација се ослања на рад сервиса за одређивање локације и СМС-а па ови сервиси морају да раде исправно
  • шаљете захтев из апликације која од вашег захтева формира СМС и шаље га жељеном броју
  • кад мобилни уређај добије захтев, декодира поруку и активира сервис локације
  • чим успешно добије локацију, апликација формира нови СМС са подацима о локацији и шаље га назад на број који је послао захтев
  • ово МОРА бити одобрено – корисник може да одбије слање података, да прихвати једнократно или да дозволи да апликација аутоматски шаље податке сваки пут када одређени број захтева
  • апликација у бази чува све одговоре које је добила на захтеве који су послати па се могу погледати
  • уколико из било ког разлога не може да добије податке о локацији у тренутку захтева апликација ће послати последње исправне које има са приказаним датумом и временом када су добијени

                

Категорије: Програми